Sygeplejerske til kognitivt terapiforløb i et forskningsprojekt om alkoholafhængighed

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Er du uddannet sygeplejerske med erfaring i kognitiv terapi, og har du lyst til at prøve kræfter med klinisk forskning? Hvis ja, så kan du være med til at gøre en stor forskel for mennesker med alkoholafhængighed - både på den korte og lange bane.

Vi søger en struktureret og selvstændig sygeplejerske til en sjældent udbudt stilling indenfor klinisk forskning. Du vil som sygeplejerske primært skulle varetage den kognitive terapi af de inkluderede patienter i et forskningsprojekt, hvor vi afprøver, om vægttabsmedicinen Wegovy® kan bruges til behandling af alkoholafhængighed.

Om stillingen

Som sygeplejerske i teamet får du en selvstændig rolle med en høj grad af fleksibilitet. Du får en spændende mulighed for at få gode strukturerede kognitive forløb, indsigt i klinisk forskning, god mulighed for fordybelse og ikke mindst tilegnelse af den nyeste viden om afhængighed.

Om dig

Du er sygeplejerske og har erfaring med alkoholbehandling, herunder kognitiv terapi. Du behøver ikke at have forskningserfaring, men du skal trives med at have et stort ansvar i dagligdagen, være fleksibel og se løsninger frem for begrænsninger. Du har lyst til at være en del af en arbejdsplads, hvor læring og fordybelse er i høj kurs, og hvor vi alle bidrager til fællesskabet med faglighed og viden. Derudover er du engageret i dit arbejde og denne patientgruppe, og du bidrager med godt humør.



Dine hovedopgaver vil være

  • Terapeutiske og motiverende samtaler
  • Give subkutane injektioner (Wegovy® eller placebo)
  • Udføre screening af patienter samt opfølgende møder, herunder:
    • Måle og veje deltagerne
    • Indsamle data (alkoholregistrering, spørgeskemaer, bivirkninger)
    • Tage blodprøver
Om os

Du vil blive en vigtig del af forskningsprojektet SEMALCO, hvor teamet består af professor Anders Fink-Jensen som har det overordnede ansvar, læge Mette Kruse Klausen som er daglig leder, én forskningssygeplejerske og flere medicinstuderende. Du vil selvfølgelig få en grundig oplæring i samtlige procedurer, og løbende sparring.

Selve forskningsenheden, hvor projektet udgår fra, udfører kliniske studier relateret til behandling af alkoholafhængighed (dette studie, virtual reality og psilocybin-terapi) og skizofreni. Derudover leder professor Anders Fink-Jensen også Neuropsykiatrisk Laboratorium, hvor der udføres dyre-eksperimentel forskning indenfor afhængighed (mus og rotter). Dvs., du kommer til at færdes på en lille arbejdsplads med lektorer, læger/ph.d-studerende, postdoc’er, medicinstuderende, og bioanalytikere, men hvor der er højt til loftet, flad struktur, et inspirerende arbejdsmiljø, gode kollegaer, en humoristisk omgangstone og en arbejdsplads hvor vi værdsætter den gode stemning og en god kop kaffe.

Selve projektet

I alt skal 108 patienter med alkoholafhængighed og samtidig overvægt (BMI >30 kg/m2) inkluderes i et 26 ugers forløb, hvor de randomiseres til den aktive medicin (Wegovy®) eller placebo. Rekrutteringen er allerede godt i gang. Patienterne møder undervejs til opfølgninger, og derudover tilbydes de 10 sessioner med kognitiv terapi i perioden. Alle besøg foregår i forskningsenheden på Frederiksberg Hospital. En gruppe af patienterne skal også have udført hjernescanninger på Rigshospitalet, for at vi kan blive klogere på alkoholafhængighed og mekanismerne bag.



Om Psykiatrisk Center København

Psykiatrisk Center København er Danmarks største psykiatriske center, og vi er kendt for at være fremme i forhold til nye behandlingstilbud, som udspringer af vores anerkendte forskning. Vi har altid patienten i centrum, og vi tror på, at det er muligt at blive rask, selvom man på et tidspunkt i livet får en psykiatrisk diagnose.

Vi ​​​har 253 sengepladser, 190.000 ambulante kontakter årligt, 8.000 øvrige ambulante ydelser (uden besøg), 7500 akutmodtagelser årligt, 950 årsværk (fuldtidsstillinger). Centret undersøger og behandler voksne psykiatriske patienter inden for de almenpsykiatriske områder og dækker store dele af København fra Nordvest til Christianshavn, og fra Østerbro til København C, samt Frederiksberg. Det svarer til et område med ca. 450.000 borgere.

Centeret er organisatorisk placeret i Region Hovedstadens Psykiatri, og geografisk placeret dels på Bispebjerg Hospital, Gentofte Hospital og Frederiksberg Hospital, samt i mindre enheder rundt omkring i lokalområdet.



Løn og ansættelse
Stillingen er en stilling på 37 timer ugentligt fordelt fra mandag til fredag og som udgangspunkt i dagtid. Dog vil der være én sen dag om ugen (til kl. 18.00) og en dag med mødetid kl. 7.00. Stillingen ønskes besat pr. 1. januar 2024. Stilling er tidsbegrænset til 2 år.

Løn- og ansættelsesvilkår følger gældende overenskomst. Lønmidler er bevilget af Novo Nordisk Fonden.



Ansøgning
Hvis du har spørgsmål eller vil høre mere om stillingen, er du meget velkommen til at ringe til daglig leder af projektet, læge Mette Kruse Klausen på 22 64 95 99.

Send din motiverede ansøgning, CV, uddannelsesbevis, samt anden relevant dokumentation via link på siden senest søndag den 22. oktober 2023.

Vi afholder samtaler i uge 44, 2023.

Vi glæder os meget til at høre fra dig.





INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Frederiksberg Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Psykiatrisk Center København, Nordre Fasanvej 57-59, 2000 Frederiksberg

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 22-10-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5919333

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet