Udenrigsministeriet søger medarbejder til tværgående regeringsarbejde

Profilbillede

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Udenrigsministeriet søger medarbejder til tværgående regeringsarbejde

Vil du arbejde helt tæt på de centrale politiske beslutningsprocesser, og vil du medvirke til at give Udenrigsministeriets ministre et godt afsæt for drøftelserne i de helt centrale regeringsudvalg? Har du styr på samfundsøkonomiske aspekter og kan se sager i især en finanspolitisk kontekst? Vi søger en ambitiøs medarbejder til at bidrage til det tværgående arbejde i regeringen.

Udenrigsministeriet søger en medarbejder til arbejdet med koordination af tværgående regeringssager. Du skal understøtte husets to ministres deltagelse i regeringsarbejdet og forberedelsen af tværgående politiske sager. Stillingen er nyoprettet og skal bidrage til den gode koordination på tværs af Slotsholmen på de sager, som behandles i regeringen samt øvrige sager, der har ministrenes interesse. Du skal indgå i et team på i alt tre medarbejdere. Teamet arbejder med at omsætte omfattende og komplekse problemstillinger på tværs af politiske områder og sikre et højt kvalitetsniveau og solid understøttelse af Udenrigsministeriets ministre. Vi søger en medarbejder, som kan tilføje endnu mere kampkraft på det samfundsøkonomiske og statsfinansielle område, som præger mange af de sager, teamet håndterer. Stillingen er placeret i Udenrigsministeriets Minister- og Ledelsessekretariat.

I det daglige vil du arbejde direkte sammen med Udenrigsministeriets departementschef og ledelse samt øvrige faglige chefer i organisationen. En væsentlig opgave vil ligeledes være sparring med Udenrigsministeriets kontorer om bidrag til regeringsudvalgsarbejdet. Det vil fx gælde arbejdet med de mange problemstillinger i krydsfeltet mellem indenrigs- og udenrigspolitikken. Du vil indgå i et tæt samarbejde med ministrenes særlige rådgivere samt samarbejde med tilsvarende funktioner i de andre ministerier. Målet er at sikre tidlig indflydelse i væsentlige, makroøkonomiske og samfundsdefinerende sager, som kører på tværs af Slotsholmen.

Der vil være tale om en spændende, men ofte travl arbejdsdag. Der må påregnes arbejde på skæve tidspunkter og med korte deadlines.

Om dig
Du skal have bred indsigt i indenrigspolitiske dagsordener, herunder især på det makroøkonomiske og statsfinansielle område. Du skal bidrage til, at teamet kan levere gennemarbejdede, velfunderede og skarpvinklede input om de bredere samfundsfaglige problemstillinger i alle de indenrigspolitiske sager, som drøftes i regeringen eller som optager vores ministre på anden vis. Du vil selvstændigt skulle koordinere tæt med relevante interessenter – både i og uden for Udenrigsministeriet.

Vi forventer, at du:

  • Har viden om og erfaring fra arbejde med samfundsøkonomiske sager, gerne fra et centralt økonomisk ministerium.
  • Har en relevant videregående uddannelse, for eksempel cand.polit., cand.oecon., cand.scient.pol. eller lignende.
  • Er en stærk sparringspartner og holdspiller, der ønsker at bidrage til et godt arbejdsmiljø.
  • Kan både se de større, strategiske linjer og gå i dybden med konkrete sager.
  • Har god politisk forståelse og sans for formidling og politisk kommunikation.
Vi tilbyder, at du:

  • Kommer til at indgå i et team af dygtige og engagerede medarbejdere og i tæt samarbejde med andre kontorer og ministerier.
  • Får en hverdag med varierende politiske dagsordener på tværs af ministerområder.
  • Får et spændende og skiftende arbejde helt tæt på de centrale politiske beslutningsprocesser.
  • Et godt arbejdsmiljø i en afdeling med stort engagement og godt humør.
Løn- og ansættelsesvilkår
Du bliver ansat som specialkonsulent. Der vil være mulighed for at forhandle tillæg afhængig af kvalifikationer.

Det er en forudsætning for ansættelse i Udenrigsministeriet, at du kan sikkerhedsgodkendes og opretholde denne under hele ansættelsesforløbet.

Ansøgning
Ansøgningsfristen er torsdag den 15. juni. Stillingen søges under ”ledige stillinger” på www.um.dk. Du søger under ”job” på http://www.um.dk/. Du skal indsende en målrettet og motiveret ansøgning på maksimum 1 side og et CV indeholdende oplysninger om uddannelse, tidligere arbejde og øvrige kvalifikationer, niveau for sprogkundskaber, referencer m.v. Vedhæft venligst dit eksamensbevis. Vedhæftning af CV alene betragtes ikke som en ansøgning.

For yderligere information er du velkommen til at kontakte souschef i Minister- og Ledelsessekretariatet Rebecca Reichherzer på rebrei@um.dk / +45 33920151 eller HR-konsulent Eva Bagge Steenberg, +45 29102148.

Udenrigsministeriet ser mangfoldighed som en styrke og ønsker at beskæftige medarbejdere med forskellig baggrund. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede, uanset personlig baggrund, til at søge en stilling i UM.Om os
Udenrigsministeriets mission er at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle. I Udenrigsministeriets vision indgår, at vi skal være bredt respekteret som en kompetent, effektiv, udadvendt og serviceorienteret virksomhed, og at vi skal være en attraktiv og idéskabende arbejdsplads, der sikrer stor medarbejdertilfredshed og målrettet kompetenceudvikling. Vi har som fælles værdier, at vi som enkeltpersoner og organisation arbejder på grundlag af musikalitet, åbenhed, professionalisme, handlekraft og arbejdsglæde. Alle ledige stillinger i Udenrigsministeriet kan findes på www.um.dk.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Frederiksberg Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Udenrigsministeriet, Asiatisk Plads 2, 1402 København K

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 15-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=169670&DepartmentId=6061&MediaId=338&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5845577

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet