Syv bandemedlemmer kræves varetægtsfængslet for indsmugling af hash

Profilbillede
dato

Syv mænd fremstilles kl. 9.15 i Retten på Frederiksberg i grundlovsforhør sigtet for at have smuglet 95 kilo hash ind i landet. Efterforskningen peger på, at hashen skulle fordeles i et bandenetværk og videre ud i den organiserede hashhandel.

Efter en intensiv efterforskning gennemførte Københavns Politi onsdag morgen en koordineret aktion, hvor syv mænd i alderen 22-27 år blev anholdt. Flere adresser blev ransaget under aktionen.

De syv mænd er alle registrerede medlemmer af en bandegruppering, der er en del af den verserende bandekonflikt.

De er sigtet for i begyndelsen af juni at have indsmuglet 95 kilo hash, der blev fordelt blandt nogle af bandegrupperingens medlemmer med det formål at sælge det på det organiserede hashmarked.

”Vi har haft en omfattende efterforskning af sagen, og vi ser anholdelserne som endnu et slag mod det kriminelle rocker-/bandemiljø, og ikke mindst den måde, som de blandt andet tjener deres penge på,” siger vicepolitiinspektør Knud Hvass fra Københavns Politi.

En ottende mand på 30 år fra samme gruppering fremstilles in absentia med henblik på at få udstedt en international arrestordre. Yderligere to personer er blevet sigtet i sagen, men de sidder i forvejen varetægtsfængslet i en sag vedrørende våbenindsmugling.

Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre under grundlovsforhøret, og Københavns Politi har derfor ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Københavns Politi.
Kilde: Københavns Politi