Økonomiministeriet søger skarpe generalister med analytisk tæft og lyst til at arbejde med struktur- og reformpolitik

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Danmark har fået et nyt ministerium – Økonomiministeriet. Vi er allerede godt i gang med arbejdet og er samtidig ved at sætte holdet. Vi er derfor på udkig efter nye kolleger med interesse for struktur- og reformpolitik, som har lyst til at arbejde med de store samfundsdagsordener og regeringskoordination

Om stillingen Vi søger dygtige generalister til at løfte opgaverne med at gøre Danmark bedre sammen med os. Bliver det dig, får du chancen for at udvikle dig selv og din karriere i et nyt ministerium med en helt central rolle i rådgivningen og planlægningen i forhold til regeringens arbejde.

Vi ønsker at finde de helt rigtige kandidater - både med stor erfaring og nyuddannede – og spændet derimellem.

Stillingen vil give dig stor faglig indsigt i samspillet mellem den politiske beslutningsproces og tilrettelæggelsen af regeringens prioriteter. Du vil bl.a. komme til at beskæftige dig med beslutningsoplæg til regeringen inden for væsentlige samfundsområder, ministerbetjening og regeringskoordination.

I opgaveløsningen lægger vi vægt på, at problemstillinger tilgås analytisk og med blik for tværgående politiske prioriteringer. Vores ambition er at levere gode beslutningsoplæg i samarbejde med de øvrige ministerier, hvor der afdækkes og oplyses om konsekvenser af beslutningerne.

Du kan forvente varierende arbejdsdage, hvor der er perioder med plads til fordybelse og perioder med dagsaktuelle sager med kort frist. Den ene dag er du måske fordybet i en større analyse, og den næste dag skal du bidrage til at rådgive ministeren om en konkret sag på lige netop dit arbejdsområde.

Vi har en klar ambition om at blive en arbejdsplads med høj faglighed og højt engagement, plads til nytænkning, og ikke mindst at vi løfter i flok – særligt når arbejdet til tider vil foregå i et højt tempo.

Om dig Du har en relevant akademisk uddannelse (cand.polit., cand.oecon. cand.scient.pol. eller lignende). Derudover er det vigtigt for os, at du:

  • er en holdspiller, tillidsfuld og ordentlig i dit samarbejde med andre
  • er fagligt ambitiøs, analytisk stærk og nysgerrig. Vi lægger vægt på, at du både formår at se de store sammenhænge og at gå i detaljen.
  • følger med i og forstår samfundsøkonomiske udfordringer, og du kan identificere mulige løsninger.
  • formidler klart og præcist. Du skal kunne skære ind til benet i en sag, og din analyse skal være til at forstå - også for kolleger og samarbejdspartnere uden for dit fagområde.
Du har lyst til at arbejde tæt på de politiske processer og trives i en hverdag, hvor det til tider går stærkt med korte deadlines.

Derudover ser du det som en spændende udfordring at være med på Økonomiministeriets rejse fra starten, og du har lyst til at bidrage til opbygningen af et motiverende og udviklende arbejdsmiljø.

Ansættelsesvilkår Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes på rette niveau og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode.

Ansættelsesområdet er Økonomiministeriets departement.

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Jakob Jonassen på telefon (33 92 42 12) eller e-mail (jajon@oem.dk).

Stillingen er på fuld tid med tiltrædelse snarest muligt.

Ansøgning Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen ”Søg stillingen” senest den 21. juni 2023.

Vi vil løbende afholde samtaler med relevante ansøgere.

Økonomiministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Frederiksberg Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Økonomiministeriet, Ved Stranden 8, 1061 København K

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 21-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=169725&DepartmentId=10295&MediaId=3729&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5846611

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet