KU.BE på Frederiksberg er vært for to fascinerende arrangementer den 25. marts, der henvender sig til alle interesserede. Historiske Dage starter deres festival med en aften dedikeret til besættelsestidens revyer og Frederiksbergs historie, mens et andet foredrag fra Aarhus Universitet dykker ned i, hvordan vi finder mening med livet gennem ny hjerneforskning.
Historiske Dage: Revy og Frederiksbergs historieHistoriske Dage kickstarter deres festival med en aften i KU.BE, hvor publikum kan opleve to spændende samtaler. Den første, "Men man kan ikke binde ånd. Revyen under besættelsen", modereres af Adrian Hughes og byder på indsigter fra Rikke Rottensten og Jakob Steen Olsen. Publikum vil lære om revyens betydning som en ventil under besættelsen.
Den anden samtale fokuserer på "Kendte og knapt så kendte begivenheder på Frederiksberg i årene 1940-45". Her vil Rikke Rottensten og Lars Schreiber Pedersen, med Adrian Hughes som moderator, tage publikum med på en rejse gennem Frederiksbergs historie i besættelsestiden.
Hvordan finder vi mening med livet?Det andet arrangement i KU.BE er et live-streamet foredrag fra Aarhus Universitet, der udforsker, hvordan ny hjerneforskning kan forbedre vores livskvalitet. Foredraget vil diskutere, hvordan elementer som natur, musik, og sociale relationer kan skabe en cyklus af begær og nydelse, der kan give livet mening.
Dette foredrag er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" og tilbyder en tværfaglig tilgang til at forstå, hvordan vores forventninger og forudsigelser kan fylde vores tilværelse med meningsfuldhed og formål.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 25. marts 2025
Tid: Historiske Dage kl. 18:30, Foredrag kl. 19:00
Sted: KU.BE, Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg
Entré: Fri entré
Tilmelding er nødvendig for begge arrangementer.
Læs mere om foredraget her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her